Översvämning i väntan på varmare tider

På grund av klåda i odlarfingrarna så sådde jag chili,tomater, chili och paprika redan i slutet på februari. För tomaterna var det kanske lite tidigt, speciellt från ett lite mer praktiskt perspektiv, eftersom de växer väldigt villigt. Nu, i början av april, svämmar det bokstavligen över av plantor inomhus och en del har klättrat upp i höjd och rötterna kryper ut ur krukorna. Det är alltså bara att omplantera åter,  i lite större krukor, så skyddslingarna  fortsätter att trivas. Med den här farten lär de vara meterhöga innan jag kan plantera ut dem. 
fonsterjpg

Chili, paprika och tomater och andra värmeälskande växter  tål inte alltför låga temperaturer, så  jag får leva med att ha en djungel inomhus ett tag till. Att flytta ut dem i växthuset och ha ett element av något slag är inget alternativ, eftersom jag hellre utnyttjar värmen som ändå finns inomhus. 

Jag får helt enkelt ha mina odlingar som prydnad och det är förhoppningsvis dessutom nyttigt att leva i symbios med dem. Sedan, gissningsvis i mitten eller i slutet på maj, när temperaturerna inte blir kallare än runt 10 grader om nätterna, då  blir det äntligen dags för dessa raringar att flytta in i växthuset.  Man får hoppas att de då betalar tillbaka frikostigt för alla omsorger som lagts ner på deras väl och ve.