Smarriga snittar för växtätare och alla andra

Dagens inlägg blir nog det kortaste på länge, men de här snittarna blev supergoda och de är jätteenkla att göra. Så, planera detta till nästa helg om du exempelvis bjuder hem vänner eller om du bara vill äta ett smarrigt mellanmål för dig själv! 
IMG-8278jpg

Du behöver hummus. Den bästa blir om du gör själv. Det kanske kan  tyckas omständligt, men det blir billigt och hummus går bra att frysa ner, så gör en stor sats om du ändå håller på.

Här har du recept på hummus och om du inte orkar eller hinner göra egen, så finns det att köpa i de flesta välsorterade matbutiker.

Nåväl, smaksätt en del av hummusen med några skedar ajvar och ytterligare en del med riven pepparrot.
IMG-8279jpg
Sedan, när det gäller mängden av ajvar respektive pepparrot, så är styrkan verkligen en smaksak. Jag rekommenderar därför att du provsmakar dig fram genom att tillsätta lite i taget.
Därefter, skär trekanter av gott bröd. Bred röran tunt på båda sidorna av brödet. Dekorera med fint skurna grönsaker. Ät och njut!

Slutligen, nu bjöd jag bara på två smaker, men det går nog att hitta på en hel del variationer på temat! Jag drömmer om att sätta ihop en meny för en helt växtbaserad afternoon tea!