Pallkrageprojekt

odlabladobasilika_3 copyjpg
Det börjar bli trångt  i växthuset och mer värme- och utrymmeskrävande vänner, såsom tomater, paprika, chili och gurka väntar på att få flytta in. På grund av tidsbrist fick vi hitta på  en enkel lösning.

pallkrageide copyjpg
Lösningen heter pallkrage. Marken under är ett grönsaksland och den  jämnades till och täcktes med en presenning. Ovanpå det ställde vi sedan pallkragen och vips hade vi ett "extraväxthus" för kruk- och hinkodlingen. Om du undrar vad som växer här så är det olika sallatsorter, majrovor, ärtskott, rucola, portlak, purjolök och broccolirybs. Den  här odlingen kommer även att  vara  lätt och smidig att passa med vatten.

Kragen slutligen täcktes med fiberduk med resårer, den sitter på bra och verkar hindra sniglar hyfsat, men den är lite känslig och det är lätt hänt att man råkar  få revor här och var. . pallkrageide2jpg

Slutligen, tanken är att det ska planteras i  den här pallkragen senare. Då är den här lösningen bra även långsiktigt eftersom den bidrar till bra växtmiljö även på sikt. Presenningen håller marken både varm och fuktig och hindrar även nytt ogräs från att slå rot. Och, om vi glömmer den på tillräckligt länge är säkert   det ogräs som fanns under presenningen kvävt .