Hjälp! Jag har anmält min plätt till trädgård till ett nationellt trädgårdsevent!

IMG-5974JPGJust nu jobbas det för glatta livet härhemma. Jag har anmält min trädgårdsplätt till något som heter Tusen Trädgårdar. Eventet går av stapeln söndagen den första juli och då håller trädgårdar som anmält sig öppet för besökare. Syftet med Tusen Trädgårdar är att sätta odlarglädjen i fokus och att sprida  inspiration och kunskap om trädgårdsodling.

IMG-5976JPG
Jag kan inte stoltsera med någon utställningsträdgård, men jag haft en långsiktig plan som snart är verklighet. Hela min bakgård skall vara grönsaksland och jag jobbar på att lära mig så mycket jag kan om att odla så mycket mat det bara går på liten yta. Jag bor alltså i ett radhus och har runt 100 kvadrat att odla på. I skrivande stund undrar jag även om allt jag tänkt plantera kommer få plats. Den som lever får se. 

Nyss kändes första juli rätt avlägset, men nu närmar sig datumet med stormsteg. Det gäller att ligga i, eftersom allting i växtriket sker samtidigt under våren och försommaren.  I skrivande stund är trädgården hjälpligt räddad från ett fröregn bestående både av utblommad vintergäck och maskros. Samtidigt härdas mängder med plantor till ett uteliv efter en snäll start inne och under växtlampor och i växthuset trängs bladgrönsaker, gurka, pumpor och tomater i väntan på mer långvarig placering. Hela terrassen är mer eller mindre täckt av odlingskärl, cyklar och arbetsredskap.
IMG-5977JPG

Kom gärna och besök min trädgård söndagen 1 juli och mer info med tider och annat hittar du här
I mina trakter deltar även Åkersberga Trädgårdssällskap med sin imponerande visningsträdgård,  så är du i krokarna, varför inte slå två flugor i en smäll. Sedan, det här är ett event som äger rum över hela landet, så misströsta icke om du inte råkar bo just i våra trakter. Det finns säkert spännande och intressanta trädgårdar att besöka nära där du bor! Mera info om detta hittar du här
IMG-5978JPG